About

Bram Kerkhofs

Bram volgde zowel een masteropleiding in het edelsmeden als een opleiding beeldhouwen in steen. Dit verklaart enerzijds zijn focus op schakels en scharnieren en anderzijds zijn passie voor materialen en technieken, kenmerkend voor zijn vormgeving, maar evenzeer voor zijn manier van werken en onderzoeken. Zijn werk getuigt van een grote passie voor wiskundige systemen en is erg architecturaal.

Naast full time ontwerpen, is Bram ook erg actief in Batiment A, een samenwerking van verschillende kunstenaars en creatieve professionelen in Leuven en geeft hij les aan de opleiding Interieurvormgeving aan Luca- School of arts in Brussel en Gent.

Doordachte eenvoud

Objectontwerp gaat niet alleen over vorm, materiaal en functie. Een ontwerper moet meer doen. Simpel maar slim, innovatief maar evident, tijdloos maar op tijd.

Scharnieren en bewegen

Brams ontwerpen spelen met vorm vanuit de samenstelling van hun onderdelen. Vaak zijn de objecten in hun vorm aanpasbaar. Dit betekent dat de gebruiker vaak zelf vormelijke keuzes dient te maken wat hem een rijker inzicht verschaft in de rijke wereld van de vorm.

Delen en gehelen

Vanuit de modulaire samenstelling van zijn verschillende onderdelen vormt ieder object een op zichzelf staand geheel. Sterk in zijn vorm, uniek in zijn gebruik. Combinaties van meerdere objecten leidt tot grotere harmonieuze gehelen die zich naadloos laten aanpassen aan ieder omgeving. Brams ontwerpen zijn vaak vormelijke nieuwe werelden.